Nopeat nettisivut tuovat enemmän asiakkaita

Miksi nettisivujen nopeudella on väliä? Miten nopeutta mitataan ja optimoidaan?

Kasimir Kuusela

CEO & Founder

Nopeasti liikkuva Webflow logo

Nopeus ei ole vain nykypäivän verkkokulttuurin vaan myös liiketoiminnan kulmakivi. Hetken viive voi olla ratkaiseva ero kävijän sivuille jäämisen ja sivun hylkäämisen välillä.

Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle nopeiden sivujen maailmaan ja tarkastelemme, miten kotisivujen nopeus vaikuttaa paitsi kävijöiden kokemukseen myös sivuston tuottamien asiakaskontaktien määrään. Kun puhumme nopeudesta, emme viittaa pelkästään latausaikoihin. Puhumme sujuvuudesta, välittömyydestä ja siitä, miten monille asiakkaillemme Webflow-kotisivut ovat olleet merkittävä parannus verrattuna aiemmin kokeiltuihin järjestelmiin.

Miksi nopeat nettisivut ovat tärkeät?

Kun puhumme nopeudesta verkkosivuilla, puhumme enemmästä kuin pelkästään teknisestä suorituskyvystä. Nopeus on virtaava voima, joka määrittelee kävijöiden ensivaikutelman ja pitkäaikaisen sitoutumisen. Miksi siis nopeat nettisivut ovat niin elintärkeitä?

Nopeat nettisivut ovat laadukkaan käyttäjäkokemuksen avain

Ensinnäkin, nopeat sivut tarjoavat vierailijoille saumattoman ja miellyttävän käyttökokemuksen. Kukaan ei halua odottaa loputtomasti sivun latautumista. Webflow mahdollistaa sivujen suunnittelun ja kehityksen välittömästi, luoden käyttäjille sen, mitä he todella haluavat: nopean pääsyn haluamaansa tietoon.

Nopeat sivut löytyvät Googlesta

Nopeus ei ole vain kävijöille mukava ominaisuus, vaan se on myös yksi keskeisimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa siihen, kuinka hakukoneet arvioivat ja sijoittavat sivusi tuloksissaan. Nopeat kotisivut auttavat sinua ohittamaan kilpailijasi ja nousemaan hakutulosten kärkeen.

Panostamalla nettisivujen nopeuteen investoit kävijöidesi tyytyväisyyteen ja yrityksesi menestykseen. Seuraavaksi tarkastelemme, miten voimme mitata tätä nopeuden vaikutusta ja kuinka se näkyy käytännössä.

Kuinka mitata nettisivujen nopeutta?

Sivunopeuden mittaaminen ei ole vain teknisten asiantuntijoiden tehtävä. Se on olennainen osa jokaisen verkkosivuston menestysstrategiaa. Tässä osiossa tarkastelemme, miten voit mitata nettisivujesi nopeutta ja ymmärtää tulosten merkityksen.

Työkalut nopeuden mittaamiseen

On olemassa useita tehokkaita työkaluja, jotka tarjoavat yksityiskohtaisia tietoja nettisivujesi suorituskyvystä. Yksi suosituimmista on Google PageSpeed Insights. Tämä työkalu antaa kattavan arvion sivustosi nopeudesta sekä ehdotuksia parannuksiin. Lisäksi muita suosittuja työkaluja ovat Lighthouse ja GTmetrix.

Kuinka tulkita tuloksia?

Nopeuden mittaamiseen liittyy erilaisia mittaustuloksia, ja niihin liittyvien termien ymmärtäminen on avain kotisivujesi optimointiin.

First Contentful Paint (FCP)

First Contentful Paint mittaa aikaa joka kuluu siihen, että sivun ensimmäinen tekstikohde tai kuva on näkyvissä. Lyhyt FCP parantaa käyttäjäkokemusta.

First meaningful paint (FMP)

Näyttää, milloin sivu on valmis näytettäväksi. Pienempi aika tarkoittaa nopeampaa sivua.

Speed Index

Speed Index, eli vapaasti suomennettuna nopeusindeksi kertoo, kuinka nopeasti sivu latautuu kokonaisuudessaan. Luonnollisesti mitä vähemmän aikaa sivun latautumiseen kuluu sitä parempi on kokemus kävijälle.

Cumulative Layout Shift

Kumulatiivinen asettelumuutos mittaa näkymässä olevien elementtien liikettä. Mitä vähemmän sivun asettelu muuttuu latautumisen myötä sitä parempi kokemus on vierailijalle.

Total Blocking Time

Kertoo, kuinka paljon aikaa käyttäjä viettää odottaessaan interaktiivisuutta sivulla, eli käytännössä aika joka kuluu ennen kuin vierailija voi käyttää sivustoa. Mitä nopeammin käyttäjä voi alkaa navigoida sivustolla sitä parempi.

Ymmärtämällä näitä tuloksia voit tunnistaa pullonkaulat ja tehdä tarvittavat muutokset parantaaksesi nettisivujesi suorituskykyä. Seuraavaksi tarkastelemme, miten nopeat nettisivut voivat vaikuttaa yrityksesi menestykseen.

Nettisivujen nopeuden vaikutus yrityksesi menestykseen

Nettisivujen nopeuteen panostaminen ei ole vain teknistä kikkailua vaan se tuo mukanaan merkittäviä - jopa liikevaihdossa mitattavia etuja. Tässä osiossa pureudumme siihen, miten nopeat sivut voivat suoraan vaikuttaa yrityksesi menestykseen.

Asiakastyytyväisyys ja sitoutuminen

Ensinnäkin, nopeat sivut eivät ole vain miellyttäviä käyttäjille, vaan ne myös luovat positiivisen ensivaikutelman yrityksestäsi. Kukaan ei halua odottaa, ja nopeat sivut osoittavat välittömän huomion kävijöiden tarpeisiin. Tämä johtaa parempaan asiakastyytyväisyyteen ja pitkäaikaiseen sitoutumiseen.

Brändin maine

Nettisivut ovat yrityksesi edustaja ja julkisivu verkossa. Nopeat sivut heijastavat suoraan brändisi arvoja. Ne kertovat kävijöille, että yrityksesi arvostaa heidän aikaansa ja tarjoaa vaivattoman kokemuksen. Tämä positiivinen vaikutelma vahvistaa brändimainettasi ja auttaa erottumaan kilpailijoista.

Nopeus vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen

Hakukoneet arvioivat sivunopeutta yhtenä tärkeimmistä tekijöistä sijoittelussa. Nopeilla sivuilla saavutat helpommin paremman sijoituksen hakutuloksissa, mikä tuo enemmän näkyvyyttä ja liikennettä sivuillesi. Parempi sijoitus hakutuloksissa tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia tavoittaa oikea kohdeyleisö.

Nopeat nettisivut konvertoivat

Nopeat sivut eivät ainoastaan houkuttele kävijöitä, vaan ne myös auttavat kävijöitä löytämään sivustolta heitä kiinnostavan sisällön helpommin ja tekevät yhteydenotosta sujuvampaa. Sivunopeuden optimointi parantaa konversioprosenttia, mikä tarkoittaa enemmän liikevaihtoa ja liiketoiminnan kasvua.

Nopeat nettisivut ovat investointi, joka tuottaa moninkertaisesti. Ne eivät vain paranna teknistä suorituskykyä, vaan myös vaikuttavat suoraan liiketoimintasi tuloksiin. Seuraavaksi tutustumme siihen, kuinka voit parantaa kotisivujesi teknistä suorituskykyä itse ilmaiseksi.

Vinkit, joilla teet verkkosivuistasi nopeammat

Nopeuden salaisuus piilee usein teknisissä yksityiskohdissa, ja oikeilla toimenpiteillä voimme optimoida sivujesi suorituskykyä huomattavasti. Tässä osiossa tarkastelemme konkreettisia teknisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan nopeat nettisivut.

Kuvien optimointi ja kompressio

Kuvat ovat usein suurimpia kotisivuilta löytyviä tiedostoja ja siten myös kuvilla usein on suurin vaikutus sivujen nopeuteen. Käytä tehokasta kuvakompressiota varmistaaksesi, että kuvat ovat optimaalisessa muodossa ja kooltaan mahdollisimman pieniä. Tekemällä kotisivut Webflow'lla saat  käyttöösi työkalut tähän, jotta voit säilyttää kuvien laadun samalla optimoiden niiden koon.

Käytä välimuistia

Välimuistien käyttö sallii selaimen tallentaa osan sivuston tiedoista paikallisesti, mikä vähentää tarvetta ladata samat tiedot uudelleen jokaisella vierailulla. Tämä nopeuttaa sivujen latausta merkittävästi.

Minimoi HTTP-pyynnöt

Jokainen elementti sivulla vaatii erillisen HTTP-pyynnön latautuakseen. Minimoimalla näitä pyyntöjä vähennät latausaikaa. Harkitse ulkoisten resurssien rajoittamista parantaaksesi sivujesi tehokkuutta.

Jakele sisältö tehokkaasti

Content Delivery Network (CDN) on verkosto palvelimia, jotka sijaitsevat eri fyysisissä sijainneissa. Jakamalla sisältöä useille palvelimille voit vähentää etäisyyden vaikutusta kävijöihin ja parantaa sivujen latausnopeutta. Mikäli teet kotisivut Webflow'lla sinun ei tarvitse huolehtia tästä sillä Webflow tarjoaa integroidun CDN-ratkaisun, joka tehostaa sivustosi suorituskykyä maailmanlaajuisesti.

Kolme kertaa nopeammat kotisivut BidGatelle

BidGate tilasi meiltä kotisivujen auditoinnin vanhoille sivuilleen. Auditoinnissa ilmeni merkittäviä kehitystarpeita sivuston suorituskyvyn osalta. Suorituskyvyn ja sivujen latausnopeuden parantaminen oli yksi merkittävistä syistä, joiden vuoksi kotisivuja lähdettiin uudistamaan.

Kuvakaappaus Google PageSpeed tuloksista.
Vanhojen kotisivujen latausaika oli 2,7 sekuntia ja sivuston tehokkuuden kokonaisarvio 64/100.

Aiempi sivusto oli toteutettu WordPressillä, jonka vuoksi sivuston lähdekoodi oli raskasta. Lisäksi sivustolla oli suurikokoisia kuvia, joita ei ollut optimoitu. Sivusto ei myöskään hyödyntänyt CDN:ää tai välimuisteja latausajan lyhentämiseksi.

Nopeat kotisivut Webflowlla

Toteutimme uudet kotisivut Webflowlla, jonka myötä sivuston latausaika lyheni aiemmasta lähes kolmesta sekuntista alle sekuntiin. Kolme kertaa nopeammin latautuva sivusto on käyttäjälle heti huomattavasti mukavampi käyttää.

Kuvakaappaus Google PageSpeed tuloksista.
Uudet sivut latautuvat alle sekuntissa ja tehokkuuden kokonaispisteet ovat 97/100.

Haluatko nopeat nettisivut?

Haluatko yrityksellesi nopeat, hakukoneista löytyvät ja asiakaskontakteja tuottavat nettisivut? Pyydä tarjous kotisivujen toteutuksesta tai tilaa ilmainen kotisivujen auditointi niin perehdymme kotisivujesi nykytilaan ja saat suositukset sivujen kehittämiseksi.

Lisää luettavaa