Hammasonline

Sivuston ja verkkopalvelun konseptointi ja kehitys MVP-versiosta täysin räätälöidyksi verkkopalveluksi

Hammasonline

Hammasonline onvuonna 2020 perustettu yritys, jonka tärkeimpänä missiona on tuoda hammaslääkäri lähemmäs asiakkaitaan. Covid-19 epidemia on muuttanut maailmaa ja saanut palveluntuottajat ajattelemaan toimintaansa toisin. Vaikka suussa tapahtuva diagnostiikka vaatii pitkälti potilaan konkreettista tutkimista, on kuitenkin paljon mitä voidaan tehdä ja nähdä myös etänä.

Hammasonline on verkkopalvelu, jossa hammaslääkärin apua tai neuvoja tarvitseva saa parilla klikkauksella yhteyden hammaslääkäriin.

Konseptointi ja MVP

Tammikuussa 2021 aloitimme palvelun konseptoinnin ja MVP-version kehityksen. Palvelun ensimmäinen versio toteutettiin WordPressillä, johon integroimme vahvan tunnistautumisen kirjautumisprosessiin potilaiden henkilöiden varmentamiseksi. Rakensimme palveluun tilaustoiminnallisuudet ja integroimme ulkoisen chat-sovelluksen palveluun vain maksavien asiakkaiden saataville.

Webflow kotisivut ja räätälöity verkkopalvelu

Melko nopeasti MVP:n julkaisun jälkeen todettiin idean ottavan tuulta siipiensä alle ja aloitimme seuraavan version konseptoinnin. Kokosimme yhteen ideat sekä testiversiosta havaittavissa olevat pullonkaulat ja kehityskohteet, joiden pohjalta koostimme selkeän suunnitelman seuraavan vaiheen ominaisuuksista.

Toteutimme räätälöidyn kokonaisuuden, johon integroimme vahvan tunnistautumisen, Paytrail maksutavat ja rakensimme täysin Hammasonlinen tarpeiden mukaan kustomoidun chat-kanavan. Tarve oli myös tuoda palveluun useita hammaslääkäreitä, joten toteutimme palveluun toiminnallisuudet, joilla käyttäjä pystyy etsimään hammaslääkäriä palvelusta esimerkiksi alueen sekä erikoistumisen perusteella. Rakensimme myös integraation verkkopalvelun sekä kotisivujen välille, jolla synkronoidaan reaaliajassa hammaslääkärin tila sivustolle ja käyttäjä näkee ketkä hammaslääkäreistä ovat heti tavoitettavissa.

Testausvaiheessa huomattiin myös, että palvelussa on selkeästi tarve pystyä tekemään merkintöjä suoraan asiakkaiden lähettämiin kuviin, joten toteutimme tähän helppokäyttöisen ratkaisun, jossa hammaslääkäri pystyy sijoittamaan kommentin haluamaansa kohtaan kuvaa.

Projektin ajankohta

Tammikuu, 2021 - maaliskuu, 2022

Käytetyt työkalut
Webflow
Figma
WordPress
PHP
Node
Kategoriat
No items found.

Ennen

No items found.