Paras verkkokauppa-alusta? Katso opas valintaan!

Verkkokauppa-alustan valinta on verkkokaupan perustamisen yksi tärkeimpiä päätöksiä, johon vaikuttaa moni tekijä, kuten verkkokauppa-alustalta vaadittavat ominaisuudet, budjettisi sekä teknisen osaamisen tasosi mikäli suunnittelet hoitavasi verkkokaupan perustamisen itse.

Kasimir Kuusela

CEO & Founder

Uusi opas verkkokauppa-alustan valintaan

Jos olet perustamassa verkkokauppaa mietit varmasti mikä on paras verkkokauppa-alusta. Verkkokauppa-alustan valinta on verkkokaupan perustamisen tärkeimpiä päätöksiä, johon vaikuttaa moni tekijä, kuten verkkokauppa-alustalta vaadittavat ominaisuudet, budjettisi sekä teknisen osaamisen tasosi mikäli suunnittelet hoitavasi verkkokaupan perustamisen itse.

Käyn tässä kirjoituksessa läpi yleisimmät verkkokauppa-alustat ominaisuuksineen ja hintoineen ja toivottavasti pystyt tämän kirjoituksen avulla päättämään mikä on paras verkkokauppa-alusta sinun ja yrityksesi kohdalla.
Shopify verkkokauppa
Shopify on helppokäyttöinen alusta perustason verkkokaupan toteutukseen.

Shopify

Shopify on yksi maailman suosituimpia verkkokauppa-alustoja johtuen sen todella helposta käyttöönotosta. Shopify on täysin selainpohjainen palvelu, jonka käyttöönotto ei vaadi erillistä webhotellia, eli palvelintilaa verkkokaupan ylläpitoon. 

Shopify verkkokaupan perustaminen

Shopify verkkokaupan perustaminen aloitetaan luomalla tili palveluun. Shopifyyn on saatavilla satoja valmiita ilmaisia sekä maksullisia teemoja, eli valmiita ulkoasuja, joiden avulla on verkkokaupan perustaminen kohtalaisen helppoa ilman koodaamista.

Vaikka Shopify tarjoaakin lähes valmiin paketin verkkokaupan perustamiseen ei se kuitenkaan tapahdu itsestään vaan verkkokaupan ulkoasun määrittely ja tarvittavien toimintojen toteutus vie oman aikansa.

Kun verkkokauppasi on valmis otettavaksi käyttöön valitset sinulle sopivan kuukausimaksullisen paketin ja yhdistät verkkotunnuksesi julkaistaksesi verkkokauppasi.

Kenelle Shopify verkkokauppa sopii?

Shopify verkkokauppa sopii loistavasti kaiken kokoisille yrityksille, joilla ei ole erityistarpeita verkkokaupan toiminnallisuuksien kustomoinnin suhteen.

Kenelle Shopify verkkokauppa ei sovi?

Jos tarvitset verkkokauppaasi tarkkaan kustomoituja toiminnallisuuksia ei Shopify todennäköisesti sovi sinulle. Shopify mahdollistaa toki omien laajennuksien kehittämisen sekä verkkokaupan kustomoinnin tietyssä määrin, mutta täysin kustomoitavissa se ei ole.

Shopify verkkokaupan hinta

Kuinka paljon Shopify verkkokaupan perustaminen maksaa?

Mikäli perustat Shopify verkkokaupan kumppanin, kuten meidän avullamme määräytyy verkkokaupan perustamisen hinta projektin laajuuden mukaan. Yleensä Shopify verkkokaupan perustamisen kokonaishinta asettuu välille 4000-12000 €. Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous verkkokaupan perustamisesta!

Kuinka paljon Shopify verkkokaupan ylläpito maksaa?

Shopify tarjoaa ilmaisen kokeilun, jonka jälkeen hinta on alkaen $ 29 kuukaudessa. Shopify veloittaa kiinteän kuukausimaksun lisäksi pienen provision myynnistä. Kun verkkokaupan liikevaihto kasvaa voi tilauksen päivittää kiinteältä hinnaltaan kalliimpaan pakettiin, jolloin transaktiokulut laskevat.Mikäli tarvitset verkkokauppaan edistyksellisempiä toimintoja ovat nämä toteutettavissa joko kehittämällä itse tarvittavat toiminnallisuudet tai hyödyntämällä valmiita ilmaisia ja maksullisia lisäosia.

Tutustu Shopifyn lisäosiin täällä. 

Magento on nykyään osa Adobe Commerce palvelukokonaisuutta.
Magento on nykyään osa Adobe Commerce palvelukokonaisuutta.

Adobe Commerce (Magento)

Magento on Adoben omistama verkkokauppa-alusta, joka on suunnattu ominaisuuksiltaan aavistuksen vaativampaan tarpeeseen. Magento on avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka mahdollistaa verkkokaupan hyvinkin laajan muokkauksen. Magento on nykyään osa Adobe Commerce palvelukokonaisuutta.

Magento verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen Magentolla vaatii kuitenkin hyvin laajan osaamisen ja ymmärryksen järjestelmästä, jotta saat kaupasta toivotun niin ominaisuuksiltaan kuin ulkoasultaan.

Kenelle Magento verkkokauppa sopii?

Magento verkkokauppa on sopiva ratkaisu, kun tarvitaan laajaa verkkokaupan toiminnallisuuksien kustomointia ja integraatiomahdollisuuksia eri järjestelmien välille.

Kenelle Magento verkkokauppa ei sovi?

Magento verkkokauppa ei sovi yrityksille, jotka tarvitsevat yksinkertaisen ja helposti ylläpidettävän verkkokaupan. Magento verkkokauppa vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja kehitystä ja etenkin ulkoistettuna saattavat ylläpitokustannukset nousta korkeiksi.

Magento -verkkokaupan hinta

Magento -verkkokaupan perustamisen hinta Magenton kumppanien kautta maksaa 15 000 € - 50 000 €, eli Magento ei aivan pienen yrityksen verkkokaupaksi välttämättä budjetiltaan ole sopiva.

WooCommerce on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva verkkokauppa-alusta.
WooCommerce on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva verkkokauppa-alusta.

WooCommerce

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta. Jopa kolmasosa kaikista maailman verkkokaupoista on toteutettu WooCommercella. WooCommerce -verkkokaupan perustaminen on esimerkiksi Shopifyyn verrattuna hieman haastavampaa. WooCommerce on avoimeen lähdekoodiin perustuva WordPress sisällönhallintajärjestelmän ilmainen lisäosa.

WooCommerce verkkokaupan perustaminen

Yksinkertaisen WooCommerce verkkokaupan perustaminen onnistuu nykyään nopeastikin. Mikäli haluatte verkkokaupan mahdollisimman nopeasti ja edullisesti toimintaan onnistuu verkkokaupan perustaminen WooCommercella helposti saatavilla olevilla valmiilla teemoilla, joista voidaan valita toimintaanne sopiva teema, joka mukautetaan toiveidenne mukaiseksi. Näin toimimalla saadaan verkkokauppa toimintaan jopa parissa viikossa ja hyvin kohtuullisella budjetilla.

Vaativampiin räätälöityihin ratkaisuihin kannattaa kuitenkin yleensä varata useampia kuukausia.

Kenelle WooCommerce verkkokauppa sopii?

WooCommerce verkkokauppa sopii hyvin myös ihan perustason verkkokaupan pyörittämiseen, mutta ensisijaisesti suosittelemme WooCommercea alustaksi verkkokauppaan, joka vaatii merkittäviä kustomointeja tai integraatioita muihin yrityksenne järjestelmiin.

Kenelle WooCommerce verkkokauppa ei sovi?

Koska WooCommerce on räätälöitävissä lähes joka tarpeeseen sopii WooCommerce lähes kaikille. Kuitenkin jos tarve on todella simppelille pienehkölle verkkokaupalle on lähes aina järkevämpää käyttää esimerkiksi Shopifya tai Webflowta, joka ei vaadi sitäkään teknistä osaamista ja ylläpitoa, jota WooCommerce vähimässä määrin vaatii.

WooCommerce verkkokaupan hinta

Yksi suurimmista syistä WooCommercen suosioon on sen hinta. WooCommerce on itsessään täysin maksuton avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta, jonka kuka tahansa voi ladata webhotelliinsa ja aloittaa verkkokaupan pyörittämisen. Avoimen lähdekoodin ansiosta verkkokaupan toiminnallisuuksien räätälöinti on täysin vapaata, mutta saatat tietysti tarvita tähän osaavan ja luotettavan kumppanin.

Kuinka paljon WooCommerce verkkokaupan perustaminen maksaa?

Verkkokaupan perustamisen hinta määräytyy täysin projektin laajuuden mukaan. Karkeasti verkkokaupan perustaminen voidaan jakaa kahteen vaiheeseen: ulkoasun suunnitteluun ja tekniseen toteutukseen. Ulkoasun suunnittelu riippuen suunnitellaanko täysin räätälöidyt sivumallit vai pelkkä visuaalinen ohjeisto, joka mukautetaan valittuun valmiiseen verkkokauppateemaan maksaa yleensä 1500-6000 €. Samoin myös tekniseen toteutukseen vaikuttaa merkittävästi se käytetäänkö pohjana valmista WooCommerce teemaa vai toteutetaanko verkkokauppa täysin räätälöitynä graafikon suunnitteleman ulkoasun pohjalta. Teknisen toteutuksen hinta on yleensä 5000-20 000 €.

Haluatko tarjouksen WooCommerce verkkokaupan perustamisesta? Lähetä viestiä osoitteeseen hello@kuasi.fi tai pyydä tarjous tästä.

Kuinka paljon WooCommerce verkkokaupan ylläpito maksaa?

WooCommerce verkkokaupan ylläpitoon tarvitset webhotellin, jonka hinta on palveluntarjoajasta riippuen alkaen 9 € kuukaudessa sekä verkkotunnuksen. Kun verkkokaupan kävijämäärä ja päivittäisten tilausten määrä kasvaa saattaa olla tarpeellista kasvattaa webhotellin suorituskykyä, mutta silloinkin hinnat pysyvät yleensä muutamissa kympeissä per kuukausi.
Mikäli tarvitset verkkokauppaasi lisätoimintoja löytyy yleisimpiin tarpeisiin valmiita ilmaisia tai maksullisia lisäosia. Kalleimmillaan lisäosat WooCommerceen maksavat noin 200 € / vuosi.

Tutustu WooCommercen lisäosiin täällä.

Yleensä webhotellin ominaisuuksiin sisältyy automaattinen lisäosien päivitys, joka usein on välttämätöntä verkkokaupan turvallisuuden ja toiminnan takaamiseksi. Kuitenkin jos verkkokauppaasi on toteutettu jotain räätälöintejä tai omia laajennuksia saattaa olla, että automaattisia päivityksiä ei voida käyttää vaan verkkokaupan ylläpito vaatii säännöllistä työtä verkkokaupan kehittäjältä.

Webflow mahdollistaa visuaalisesti näyttävän ja uniikin verkkokaupan perustamisen.
Webflow mahdollistaa visuaalisesti näyttävän ja uniikin verkkokaupan perustamisen.

Webflow

Webflow on nykyaikainen työkalu visuaalisesti näyttävien, uniikkien ja suorituskykyisten sivustojen ja verkkokauppojen kehitykseen ja ylläpitoon. Webflow tuottaa erittäin puhdasta koodia, joka tekee Webflow verkkokaupasta nopean ja edesauttaa verkkokaupan löytymistä Googlesta.

Webflowlla tuotetut verkkokaupat ylläpidetään Amazon AWS pilvipalvelussa, johon luottavat useat tunnetut yritykset kuten Netflix, Adobe, Airbnb, Pinterest, Dropbox ja Zendesk.

Verkkokaupan toteutus Webflowlla on niin lähellä verkkosivuston koodaamista manuaalisesti kuin voi olla ilman, että kuitenkaan kirjoitat riviäkään koodia manuaalisesti.

Webflow CMS sisällönhallintajärjestelmä mahdollistaa omien sisältötyyppien muodostamisen rajattomasti. Voit ylläpitää ja hallita sivustollasi palveluita, tiimiläisten yhteystietoja, referenssejä, tuotteita, blogikirjoituksia, videoita, audiota - tai mitä tahansa muuta ja myös linkittää sisältöjä dynaamisesti toisiinsa. Voit esimerkiksi näyttää automaattisesti kuinkin tuotteen yhteydessä siihen liittyvät blogikirjoitukset tai muut sisällöt.

Webflow verkkokaupan perustaminen

Webflowlla perustamme visuaalisesti näyttävän verkkokaupan, joka varmasti erottuu kilpailijoistasi. Webflow verkkokaupassasi voit myydä oikeastaan mitä tahansa - fyysisiä tai digitaalisia tuotteita tai vaikka palveluita.

Kenelle Webflow verkkokauppa sopii?

Webflow verkkokauppa on loistava ratkaisu, kun haluat näyttävän ja nopean verkkokaupan. Webflown avulla pystymme toteuttamaan täysin räätälöidyn ulkoasun verkkokaupalle ja kerromme yrityksesi tarinan visuaalisesti. Webflow verkkokauppa on integroitavissa muihin yrityksenne järjestelmiin liiketoimintanne tehostamiseksi

Kenelle Webflow verkkokauppa ei sovi?

Koska Webflow ei ole avoimen lähdekoodin palvelu ei verkkokaupan teknisiä toiminnallisuuksia pystytä räätälöimään samassa mittakaavassa kuin esimerkiksi edellä mainitussa WooCommercessa.

Webflow verkkokaupan hinta

Verkkokaupan perustamiskustannukset määräytyvät projektin laajuuden mukaan. Hintaan vaikuttaa mm. tarvitsetteko suunnittelun meiltä vai onko teillä visuaalinen ohjeisto tai leiskat jo valmiina.

Kuinka paljon Webflow verkkokaupan perustaminen maksaa?

Yleensä verkkokaupan hinta asettuu välille 4000-12000 €. Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous Webflow verkkokaupan toteutuksesta.

Kuinka paljon Webflow verkkokaupan ylläpito maksaa?

Webflow verkkokaupan pyörittämiseen tarvitset Webflow Ecommerce tilauksen, jonka hinta on alkaen $29 kuukaudessa sekä verkkotunnuksen. Webflow verkkokaupan ylläpito ei vaadi teknistä huolenpitoa tai lisäosien päivityksiä, joten verkkokaupan ylläpitokustannukset pysyvät todella edullisena.

via GIPHY

Mikä on paras verkkokauppa-alusta?

Kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta vaan paras verkkokauppa-alusta määräytyy ensisijaisesti verkkokaupalta toivottujen toiminnallisuuksien sekä budjettinne suhteen. Ota yhteyttä verkkokaupan asiantuntijoihimme ja kysy lisää.

Saat meihin yhteyttä laittamalla mailia osoitteeseen hello@kuasi.fi tai jätä tarjouspyyntö lomakkeella täällä.

Lisää luettavaa