Paljonko verkkokaupan perustaminen maksaa?

WooCommerce on ilmainen avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta. Lue artikkeli ja katso mitä verkkokaupan perustaminen maksaa.

Kasimir Kuusela

CEO & Founder

WooCommerce verkkokaupan hinta itsessään on pyöreät nolla euroa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että verkkokaupan perustaminen ei maksa mitään vaan vaikka WooCommerce verkkokaupan perustaminen itsessään ei maksakaan mitään vaatii verkkokauppa toimiakseen aina vähintään verkkokaupan ylläpitoon tarvittavat palvelut sekä verkkotunnuksen.

Koska luet tätä kirjoitusta haluat varmaankin hieman kattavamman vastauksen siihen paljonko verkkokaupan perustaminen maksaa ja mikä on juuri WooCommerce verkkokaupan hinta ja mitkä asiat hintaan vaikuttavat.

Mistä verkkokaupan hinta muodostuu?

WooCommerce verkkokaupan hinta muodostuu välttämättömistä ylläpitoon tarvittavista palveluista sekä töistä, jotka voit mahdollisuuksien ja osaamisen mukaan hoitaa itse sekä verkkokauppaan mahdollisesti tarvittavista laajennuksista.

Verkkokaupan ulkoasun suunnittelu

Verkkokaupan ulkoasu on verkkokaupan menestyksen kannalta yksi tärkeimmistä osa-alueista. Voit valita verkkokaupalle valmiin teeman tuhansista teemoista tai voit teettää verkkokaupalle räätälöidyn, täysin uniikin ulkoasun. Luonnollisesti edullisemmaksi tulee käyttää verkkokaupan ulkoasuna valmista teemaa, mutta mikäli sinulla on selkeä idea siitä miltä haluat verkkokaupan näyttävän on todennäköisesti viisaampaa antaa asiantuntevan graafikon hoitaa kaupan ulkoasun suunnittelu ja toteuttaa verkkokaupan ilme räätälöitynä.

Verkkokaupan ulkoasun suunnittelu kannattaa kuitenkin antaa sellaisen henkilön hoidettavaksi, jolle WooCommerce on tuttu. Vaikka WooCommerce onkin avoimen lähdekoodin järjestelmä ja sen muokkaus käytännössä rajatonta on syytä muistaa, että mitä monimutkaisempi suunnitelma, sitä moninumeroisempi myös varsinaisen toteutuksen hinta.

Keskittämällä sekä suunnittelun, että itse verkkokaupan toteutuksen samalla palveluntuottajalle varmistat, että projekti pysyy budjetissa ja valmistuu aikataulun ja suunnitelman mukaisesti.

WooCommerce verkkokaupan toteutus

Varsinainen verkkokaupan toteutus on usein verkkokauppaprojektin hintavin ja myös työläin vaihe. WooCommerce verkkokaupan toteutus käytännössä sisältää:

 • Palvelinympäristön pystytys
 • Verkkotunnuksen rekisteröinti ja liittäminen palvelimelle
 • Sisällönhallinta- ja verkkokauppajärjestelmien, eli WordPressin ja WooCommercen asennuksen ja käyttöönoton
 • Tarvittavien lisäosien ja laajennuksien käyttöönotto
 • Verkkokaupan asetusten, kuten verotuksen ja toimituskustannuksien määritys
 • Maksupalveluiden käyttöönotto ja integrointi verkkokauppaan
 • Mahdollisten tukipalveluiden kuten varastonhallinnan ja lähetysseurannan integrointi verkkokauppaan
 • Tarvittavien analytiikkajärjestelmien ja markkinoinnin tukipalveluiden käyttöönotto ja asennus
 • Teeman asennus ja mukautus TAI
 • Verkkokaupan ulkoasun toteutus ulkoasusuunnitelman pohjalta
 • Tarpeen mukaan koulutus järjestelmän käyttöön

WooCommerce verkkokaupan ylläpito

WooCommerce on avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta, joka toimii WordPress-sisällönhallintajärjestelmän laajennuksena. Kuten WordPress- on myös WooCommerce verkkokaupan hinta itsessään 0 €, mutta tarvitset kuitenkin palvelintilan, eli webhotellin sivuston ja verkkokaupan ylläpitoon.

Edullisimmillaan saatat löytää webhotellin jopa muutamalla eurolla kuukaudessa, mutta WordPress -kotisivujen ja WooCommerce verkkokaupan ylläpitoon räätälöity laadukas webhotelli riittävällä kapasiteetilla ja tarvittavilla ominaisuuksilla maksaa yleensä 10-50 € kuukaudessa.

Riippuen palveluntuottajasta saattaa verkkokaupan ylläpitoon kuitenkin sisältyä myös paljon muuta kuin pelkkä webhotelli. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia kehityssopimuksia aina pelkästä ylläpitotilasta ja lisäosien päivityksestä jatkuvaan hakukoneoptimointiin ja konversio-optimointiin sekä digitaalisen markkinoinnin hallinnointiin.

WooCommerce verkkokaupan laajennukset

Lähes kaikkien verkkokauppojen toiminta voidaan ainakin aloittaa ilman maksullisia WooCommerce verkkokaupan laajennuksia, mutta jossain vaiheessa yleensä tulee tarpeen kehittää verkkokaupan toiminnallisuuksia ja siinä valmiit laajennukset ovat usein edullisin ja nopein tapa halutun toiminnallisuuden toteuttamiseksi.

Laajennuksien hinnat vaihtelevat muutamista kympeistä pariin sataan euroon per vuosi. Suurin osa laajennuksista vaatii kuitenkin käyttöönoton suhteen jonkin verran työtä, jotta laajennus mukautetaan haluttuun käyttötarkoitukseen niin asetuksiltaan kuin ulkoasultaan.

Riittävän hyvin määritelty verkkokauppaprojekti mahdollistaa osaavalta verkkokaupan tekijältä tarvittavien laajennusten käyttöönoton sisällyttämisen jo ensimmäiseen tarjoukseen, jolloin vältytään lisäkuluilta myöhemmin.

Meillä on WooCommercen suositusten mukainen ja erittäin läpinäkyvä hinnoittelu, jonka mukaisesti maksat laajennusten lisenssimaksut suoraan WooCommercelle. Tämä ei pelkästään lisää hinnoittelun läpinäkyvyyttä vaan myös tekee yhteistyöstä kanssamme sinulle verkkokaupan omistajana turvallisempaa, sillä verkkokauppasi toimivuus ei ole silloin riippuvainen meistä vaan verkkokauppasi on täysin sinun omistuksessasi.

Yleiset WooCommerce verkkokaupan laajennukset

Pystyttämiemme verkkokauppojen perusteella olemme huomanneet, että tietyt laajennukset ovat hyvin yleisiä, joten kerron seuraavaksi muutamasta yleisimmästä verkkokaupan laajennuksista hintoineen.

Product Add-ons

Product Add-ons laajennuksella lisäät tuotteisiin helposti tilattavia lisäominaisuuksia tai palveluita, joiden osalta ei ole tarpeellista käyttää varastosaldojen seurantaa.

Käyttöesimerkkejä:

 • Lisää helposti lahjapaketointi tilaukseen lisämaksusta
 • Jos myyt ilmalämpöpumppuja voit lisätä tuotesivulle helposti valinnan tilata tuote asennuksen kanssa.
 • Lisää kuvallinen tuotteen värin valinta.

Hinta $ 49 / vuosi

Shipment Tracking

Shipment Tracking laajennuksella lisäät helposti lähetyksen seurantatiedot asiakkaalle lähteviin vahvistusviesteihin.

Hinta $ 49 / vuosi

Checkout Field Editor

Vaikka WooCommerce verkkokaupan kassasivun kentät ovatkin lähtökohtaisesti hyvin nopeasti täytettävissä on melko usein tarpeellista muokata täytettäviä kenttiä, poistaa ylimääräisiä tai lisätä kenttiä jos asiakkaalta tarvitaan muita tietoja. Checkout Field Editor laajennuksella kaikki nämä onnistuvat helposti.

Hinta $ 49 / vuosi

WooCommerce verkkokaupan perustamisen hinta

Kuten jo aiemmin mainittu, mikäli hoidat verkkokaupan perustamisen itse ei verkkokaupan perustaminen maksa juurikaan muuta kuin omaa aikaasi. Riippuen kuitenkin osaamisen tasosta on hyvinkin suositeltavaa tilata WooCommerce verkkokaupan perustaminen tähän erikoistuneelta yritykseltä, joka on jo tehnyt puolestasi kaikki mahdolliset väärät valinnat ja virheet mitä verkkokaupan perustamiseen voi liittyä ja näin varmistat, että saat verkkokaupan toimintaan juuri sellaisena kuin haluat, ilman omaa aikaasi ja hyvinkin nopealla aikataululla. Jopa viikossa.

Olemme erikoistuneet räätälöityjen WooCommerce verkkokauppojen suunnitteluun ja toteutukseen. Jokainen verkkokauppaprojekti on uniikki ja hintahaarukka on laaja. Hyvin toimivan verkkokaupan graafikon suunnittelemalla ulkoasulla ja tärkeimmillä toiminnallisuuksilla saat 5 000-10 000 eurolla, mutta mikäli verkkokaupan perustaminen vaatii merkittäviä kustomointeja, joita ei pystytä toteuttamaan olemassa olevilla laajennoksilla tai jos projekti vaatii uusia monipuolisia integraatioita on projektiin syytä varata 15 000 - 20 000 €.

Ota meihin pienellä kynnyksellä yhteyttä lomakkeella tai chatin kautta ja pyydä lisätietoa.

Lisää luettavaa