Miten avata oma verkkokauppa?

Harkitsetko verkkokaupan perustamista? Tutustu artikkeliimme ja katso mitä verkkokaupan perustaminen vaatii ja mistä lähteä liikkeelle.

Kasimir Kuusela

CEO & Founder

Viimeiset pari vuotta ovat pakottaneet monet yritykset tekemään päätöksiä myynnin siirtämiseksi verkkoon. Koska luet tätä kirjoitusta mietit varmasti itsekin miten avata oma verkkokauppa yrityksellesi.

Olitpa vasta aloittamassa liiketoimintaa tai haluat siirtää olemassa olevan yrityksen myynnin verkkokauppaan saat tästä kirjoituksesta kattavan tietopaketin verkkokaupan perustamiseksi.

Mitä oman verkkokaupan perustaminen vaatii?

Toimiva verkkokauppa muodostuu useasta osa-alueesta. Katsotaan mitä oman verkkokaupan perustaminen vaatii.

Verkkokauppa-alustan valinta

Yksi varhaisista päätöksistä on oikean verkkokauppa-alustan valinta. Olemme käsitelleet aihetta aikaisemminkin blogissamme ja mikäli haluat kattavammin lisätietoa sopivan verkkokauppa-alustan valinnasta tutustu aiheeseen täällä: https://kuasi.fi/artikkelit/mika-on-paras-verkkokauppa-alusta

Yleisimmät verkkokauppa-alustat ovat WooCommerce ja Shopify. Perusominaisuuksiltaan nämä ovat hyvin toisiaan vastaavia, mutta merkittävimpänä erona on se että WooCommerce on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka vuoksi se on laajemmin räätälöitävissä toiminnallisuuksiltaan ja ulkoasultaan. Shopifyn merkittäviä hyötyjä on sen nopeampi käyttöönotto ja palveluun sisältyvä verkkokauppaan integroitu kassajärjestelmä, joka tekee ratkaisusta etenkin myös myymälässä myyville yrityksille sellaisenaan mahdollisesti sopivamman.

Maksutavat verkkokauppaan

Jotta saat haluamasi maksutavat verkkokauppaan ja voit vastaanottaa maksuja verkkokaupassa tarvitset sopimuksen maksupalvelut tarjoavan toimijan kanssa.

Kuva apple.com

Klarna on yksi esimerkki monipuolisesti maksupalvelutarjoajasta. Integroimalla Klarnan verkkokauppaasi saat verkkokauppaasi verkkopankki- ja korttimaksujen lisäksi Klarnan tarjoamat laskutus ja osamaksuvaihtoehdot.

Kasvavassa suosiossa ovat myös helppokäyttöiset Apple Pay ja Google Pay joiden avulla asiakkaasi voi käytännössä yhdellä klikkauksella tilata ja maksaa tuotteen verkkokaupassasi. Helpoin tapa integroida nämä verkkokauppaasi on Stripen avulla.

Verkkokaupan logistiikka

Etenkin verkkokaupan kasvaessa muodostuu tilausten käsittelystä ja tuotteiden lähetyksestä erittäin aikaa vievä prosessi.

Integroimalla verkkokaupan logistiikkakumppaninne, kuten Postin järjestelmiin säästätte merkittävästi aikaa esimerkiksi pakettikorttien luomisesta.

Verkkokaupan ulkoasun suunnittelu

Erään tutkimuksen mukaan henkilöistä, jotka pitivät tutkimuksessa käytettyä sivustoa epäluotettavana 94 % valitsi syyksi jonkin ulkoasuun liittyvän seikan.

Panostamalla laadukkaan ja yksilöllisen yritysilmeen ja ulkoasun suunnitteluun varmistat, että verkkokauppasi erottuu massasta ja myös antaa vierailijoille haluamasi viestin.

Verkkokaupan ulkoasun suunnittelussa usein kannattaa hyödyntää kumppania, jolle myös verkkokaupassasi käytetty alusta on tuttu. Vaikkakin etenkin WooCommercen kanssa verkkokaupan rakenne ja ostoprosessit ovat täysin kustomoitavissa on kuitenkin turha lähteä keksimään pyörää uudelleen vaan suunnitella ulkoasu hyväksi todettujen ratkaisujen ja tekniikan raameissa.

Verkkokaupan avaaminen itse vai kumppanin avulla?

Kun sinulla on selkeä kuva siitä mitä verkkokaupan avaaminen vaatii on edessä päätös haluatko hoitaa verkkokaupan avaamisen itse vai asiaan erikoistuneen kumppanin avulla.

Verkkokaupan avaaminen itse on nykyään täysin mahdollista.  Tämä saattaa olla järkevä vaihtoehto jos sinulla ei ole budjettia teettää verkkokauppaa asiantuntijalla.

Verkkokaupan avaaminen itse

Verkkokaupan avaaminen on kuitenkin pitkä prosessi ja vaatii paljon aikaa, vaikka ymmärrystä ja osaamista teknologiaan löytyykin.

Vaikka me olemme tehneet verkkokauppoja vuodesta 2014 lähtien varaamme silti asiakkaidemme verkkokauppojen toteutukseen vähintään kuukauden.

Verkkokaupan avaaminen kumppanin avulla

Jotta sinä voit keskittyä yritystoimintasi pyörittämiseen on todennäköisesti kannattavaa hoitaa verkkokaupan avaaminen asiantuntijan kanssa. Me Kuasilla autamme mielellämme kaiken kokoisia yrityksiä verkkokaupan perustamisessa budjetista riippumatta. Jätä meille yhteydenottopyyntö tästä tai lähetä viesti osoitteeseen hello@kuasi.fi ja kysy lisää.

Lisää luettavaa