Kuinka siirtyä Magentosta WooCommerce-verkkokauppaan - ja miksi se kannattaa

Magento ilmoitti äskettäin lopettavansa Magento 1: n ja että kaikkien tulisi siirtyä Magento 2:een. Mikäli et halua suorittaa kallista ja vaativaa sirtymää uuteen versioon lakkaa käytännössä kaikki tuki verkkokauppasi ylläpitoon ja kehitykseen.

Kasimir Kuusela

CEO & Founder

Magento ilmoitti äskettäin lopettavansa Magento 1: n ja että kaikkien tulisi siirtyä Magento 2:een. Mikäli et halua suorittaa kallista ja vaativaa sirtymää uuteen versioon lakkaa käytännössä kaikki tuki verkkokauppasi ylläpitoon ja kehitykseen.

Oletpa käyttänyt Magentoa verkkokauppasi alustana tähän asti tai suunnittelet verkkokaupan pystytystä Magentolle kannattaa ehdottomasti harkita vaihtoehtona merkittävästi edullisempaa ja käyttäjäystävällisempää alustaa, eli WooCommercea.

Mitä siirtyminen Magento 1:stä Magento 2:een vaatii?

Koska Magento 1 ja Magento 2 ovat täysin erilaisilla tekniikoilla toteutetut alustat ei siirtymä uuteen järjestelmään ole helppoa. Laajennukset, verkkokaupan mukautukset ja teemat eivät siirry automaattisesti vaan sinun on aloitettava työ täysin alusta. Siirtymä on monimutkainen ja vaatii jopa neljä kuukautta aktiivista kehitystyötä.

Vaikka siirto toteutettaisiinkin Magenton omien ohjeiden mukaan ei kuitenkaan ole mitään takeita, että sivusto toimii oikein vaan sinun täytyy varmistaa, että CSS- ja Javascript- toimivat oikein uudella sivustolla.

Ei myöskään ole varmuutta siitä, että Magento 1 verkkokaupassa käytössä ollut teema toimisi oikein Magento 2 alustalla, jolloin sinulla saattaa olla edessä täysin uuden teeman etsiminen ja sen mukautus tarpeisiisi.

Miksi siirtyä Magentosta WooCommerceen?

Mikäli harkitset siirtymistä Magentosta WooCommerceen - olet tekemässä oikean ratkaisun. Tässä vielä muutama hyvä syy miksi siirtyminen WooCommerceen kannattaa:

WooCommerce-verkkokauppa on paljon edullisempi

Magento-verkkokaupasta on kaksi eri versiota: avoimeen lähdekoodiin perustuva Magento Open Source, joka on ilmainen mutta toiminnallisuudeltaan rajoitettu verrattuna Magento Commerceen.

Magento Open Source edellyttää hyvin hinnakasta hostingpalvelua kaupan ylläpitoon eikä sisällä tukea Magentolta. Magento myös suosittelee ammattilaisen palkkaamista kaupan pystytykseen. Magento verkkokaupan pystytyksen hinnat alkavat 15 000 eurosta.

Magento Commerce on lisenssimaksullinen palvelu, jonka hinta märäytyy myyntivolyymin perusteella alkaen $ 22 000 vuodessa.

Entä WooCommerce-verkkokaupan hinta? WooCommerce on avoimen lähdekoodin alusta, joka on täysin ilmainen. WooCommercen-verkkokaupan ylläpito on edullisimmillaan vain joitain kymppejä kuussa.

Kaupan pystytys vie nopeimmillaan vain 1-2 viikkoa.

WooCommerce ja Magento tarjoavat molemmat maksullisia laajennuksia verkkokaupan toiminnallisuuksien laajentamiseen. WooCommercen laajennukset ovat yleensä merkittävästi edullisempia. Alla pari esimerkkiä:

 • Alennettut tuotepaketit
 • Magento-laajennuksen hinta 183 €
 • WooCommerce-laajennuksen hinta 45 €
 • Muistutusviesti hylätyn ostoskorin viimeistelemiseksi
 • Magento-laajennuksen hinta 145 €
 • WooCommerce -laajennuksen hinta 91 €

WooCommerce-verkkokauppa on helppokäyttöisempi ja joustavampi

Magento on räätälöitävissä moneen tarpeeseen, mutta ei ilman kallista kehitystyötä. Magento myöntää itsekin, että sen dokumentaatio ja ohjeet ovat suunnattu kehittäjille, joten kaupan mukautus toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi on lähes mahdotonta ilman asiantuntija-apua.

WooCommerce taas on rakennettu niin, että kaupan kehitys ja ylläpito on helppoa myös ilman asiantuntijan palkkaamista jokaiseen pieneen muutokseen. Usein WooCommerce-verkkokaupan kohdalla riittääkin, että tilaat verkkokaupan pystytyksen osaavalta ja luotettavalta kumppanilta, joka pystyttää kaupan puolestasi, suunnittelee ulkoasun, jonka jälkeen pystyt itse hallinnoimaan kauppaa parhaaksi katsomallasi tavalla ilman koodaustaitoja.

WooCommerce on WordPressille rakennettu verkkokauppa-alusta, jonka ansiosta pystyt valitsemaan kaupalle ulkoasun kymmenistä tuhansista valmisteemoista, jonka mukautamme yrityksellesi sopivaksi tai kaupalle voidaan toteuttaa muihin alustoihin verrattuna hyvinkin kevyillä kustannuksilla täysin räätälöity ulkoasu.

Kuinka siirtyä Magentosta WooCommerceen?

Siirtyminen Magentosta WooCommerceen on helpompaa kuin - usko tai älä - siirtyminen Magento 1:stä Magento 2:een! Mikäli olet kiinnostunut siirtymän Magentosta WooCommerceen ja haluat lisätietoa tai tarvitset apua prosesiin jätä meille yhteydenottopyyntö.

Siirtyminen Magentosta WooCommerceen lyhyesti:

Lyhyesti siirtyminen WooCommerceen Magentosta tapahtuu seuraavasti:

Manuaalinen tuotteiden siirto

 1. Vie Magento-tiedot CSV:nä
 2. Siirry WordPress-hallintapaneelissa kohtaan WooCommerce → Tuotteet . 
 3. Valitse sivun yläosasta Tuo . Siellä näet sisäänrakennetun tuotteen CSV-tuojan.
 4. Napsauta Valitse tiedosto ja valitse CSV-tiedosto, jonka haluat tuoda. Napsauta Jatka .
 5. Näet Sarakkeiden kartoitus -ruudun, jossa WooCommerce yrittää automaattisesti sovittaa Magento CSV-tiedostosi sarakkeen nimen WooCommerce-tuotekenttiin. Saatat joutua säätämään joitain näistä itse; Tee niin käyttämällä kunkin rivin oikealla puolella olevia pudotusvalikkoja.
 6. Suorita migraatio ja odota, kunnes prosessi on valmis.
 7. Toista nämä vaiheet muille CSV-tiedostoillesi.

Siirtymä WooCommerce-asiantuntijan avulla

Ehdottomasti helpoin tapa siirtymäprosessin suorittamiseksi on pyytää apua WooCommerce-asiantuntijalta kuten KuuselaMedialta. Meillä on vuosien kokemus kotisivu- ja verkkokaupparatkaisujen toteutuksesta WordPressillä ja WooCommercella ja autamme mielellämme myös sinua ja yritystäsi tekemään oikean päätöksen ja siirtymään Magentosta WooCommerceen.

Lisää luettavaa