Verkkosivut projektina vai jatkuvana palveluna?

Verkkosivujen kehittäminen on mahdollista tehdä myös jatkuvana palveluna. Lue mitä jatkuva kehitys tarkoittaa ja kenelle se sopii!

Kasimir Kuusela

CEO & Founder

Mikäli edessäsi on verkkosivujen toteutus tai uudistaminen kannattaa kartoittaa onko yrityksellenne sopiva malli teettää verkkosivut kertaluontoisena projektina vai hankkia verkkosivujen kehitys jatkuvana palveluna.

Kerron tässä kirjoituksessa hieman siitä miksi ja milloin verkkosivujen kehitys jatkuvana palveluna on kannattava ratkaisu.

Mitä verkkosivujen kehittäminen jatkuvana palveluna tarkoittaa?

Verkkosivujen kehitys jatkuvana palveluna tarkoittaa juuri sitä miltä se kuulostaa. Verkkosivut suunnitellaan ja kehitetään, kuten tehtäisiin projektiluontoisessa vaihtoehdossa, mutta palvelu ei lopu siihen, kun sivusto on alkuperäisen suunnitelman mukaisesti valmistunut.

Sovitussa laajuudessa sivustolle suoritetaan kehitystoimenpiteitä, kuten uuden sisällön lisäystä tai olemassa olevan sisällön päivitystä, rakenteen ja ulkoasun muokkauksia, konversio- ja hakukoneoptimointia sekä muita kulloinkin tarpeellisia päivityksiä.

Fakta on, että kenelläkään verkkosivuprojektiin osallistuvalla ei ole kristallipalloa, jolla voidaan varmistaa, että sivuston uudistus on avain uusiin myyntiennätyksiin tai muihin onnistumisiin. 

Projektin todellinen onnistuminen pystytään havaitsemaan vasta verkkosivuston julkaisun jälkeen, kun sivustolle ohjataan oikeita, eläviä ja itsenäisesti ajattelevia ihmisiä. Mikäli siis verkkosivujen uudistuksen tavoitteena on kasvattaa asiakaskontaktien määrää ja siten myyntiä on kannattavaa, että verkkosivujen kehitys on ketterää ja havaittuihin ongelmiin ja pullonkauloihin pystytään reagoimaan nopeasti.

Kolme syytä tilata verkkosivujen kehittäminen jatkuvana palveluna

Mistä sitten tiedät onko yrityksellesi kannattavaa tilata verkkosivut projektiluontoisesti vai jatkuvana palveluna? Tässä kolme syytä tilata verkkosivujen kehitys jatkuvana palveluna:

Jatkuva kehityksen tarve

Kuten jo edellä mainittiin: verkkosivujen kehitys jatkuvana palveluna on kannattavaa, kun tavoitteena on pystyä reagoimaan nopeasti mahdollisiin kehitystarpeisiin ja myynnin esteisiin. Toki myös perinteisemmät jatkuvat kehitystarpeet, kuten uusien kirjoitusten ja muiden sisältöjen lisäys sivustolle ovat hyvä syy. Kun me huolehdimme sivustonne kehityksestä ja päivityksistä sinä voit keskittyä omaan osaamiseesi ja asiakkaiden palveluun.

Joustavuus

Yrittäjät ovat tunnetusti idearikasta väkeä. Eikö olisi hienoa nähdä verkkosivujen kehitykseen liittyvät ideat vietynä täytäntöön parissa päivässä ilman, että täytyy miettiä paljonko tästä tulee kustannuksia tai jopa pyytää aina tarjouksia etukäteen muutoksien toteutuksesta.

Toiminta on alussa, etkä tiedä mikä toimii ja mikä ei

Kaksi aiemmin mainittua syytä liittyvätkin tähän aika vahvasti, mutta etenkien start-uppien tai ylipäätään toimintaansa aloittavien yrityksein kohdalla verkkosivujen jatkuva kehitys on äärimmäisen kannattavaa sillä usein toiminnan alussa ei voida tietää mikä toimii, mikä ei toimi tai mikä asiakkaita oikeasti kiinnostaa. Tiiviillä, jatkuvalla verkkosivujen kehitykseen keskittyvällä palvelumallilla säästetään aloittavan yrityksen varoja ja pystytään keskittymään kasvun tukemiseen.

Kuinka paljon verkkosivujen kehittäminen jatkuvana palveluna maksaa?

Verkkosivujen kehittäminen jatkuvana palveluna maksaa 3200 € kuukaudessa, joka sisältää verkkosivujen ulkoasun suunnittelun sekä verkkosivujen toteutuksen Webflow'lla. Sopimus on aina voimassa toistaiseksi ilman sitoumuksia tai irtisanomisaikaa. Et myöskään ikinä maksa turhasta työstä sillä käyttämättä jääneet työtunnit jäävät aina talteen tuleville kuukausille.

Haluatko lisätietoa verkkosivujen perustamisesta?

Lähetä viesti osoitteeseen hello@kuasi.fi ja pyydä lisätietoa mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista.

Lisää luettavaa