26.11.2021

Mikä on paras verkkokauppa-alusta?

Verkkokauppa-alustan valinta on verkkokaupan perustamisen yksi tärkeimpiä päätöksiä, johon vaikuttaa moni tekijä, kuten verkkokauppa-alustalta vaadittavat ominaisuudet, budjettisi sekä teknisen osaamisen tasosi mikäli suunnittelet hoitavasi verkkokaupan perustamisen itse.

Kasimir Kuusela

Jos olet perustamassa verkkokauppaa mietit varmasti mikä on paras verkkokauppa-alusta. Verkkokauppa-alustan valinta on verkkokaupan perustamisen yksi tärkeimpiä päätöksiä, johon vaikuttaa moni tekijä, kuten verkkokauppa-alustalta vaadittavat ominaisuudet, budjettisi sekä teknisen osaamisen tasosi mikäli suunnittelet hoitavasi verkkokaupan perustamisen itse.

Käyn tässä kirjoituksessa läpi yleisimmät verkkokauppa-alustat ominaisuuksineen ja hintoineen ja toivottavasti pystyt tämän kirjoituksen avulla päättämään mikä on paras verkkokauppa-alusta sinun ja yrityksesi kohdalla.

Shopify

Shopify on yksi suosituimpia verkkokauppa-alustoja johtuen sen helposta käyttöönotosta. Shopify on täysin selainpohjainen palvelu, joka ei vaadi erillistä webhotellia, eli hostingpalvelua verkkokaupan ylläpitoon. Käytännössä tilaat Shopifyn sivuilta kuukausimaksullisen paketin, joka sisältää verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon tarvittavat palvelut. Shopifyyn on saatavilla satoja valmiita ilmaisia sekä maksullisia teemoja, eli valmiita ulkoasuja, joiden pohjalta on verkkokaupan perustaminen kohtalaisen helppoa ilman koodaamista.

Vaikka Shopify tarjoaakin lähestulkoon valmiin paketin verkkokaupan perustamiseen ei se kuitenkaan tapahdu vaivattomasti vaan saadaksesi kaupan ulkoasusta toivotun ja saadaksesi verkkokauppaan tarvittavat toiminnallisuudet täytyy sinun käyttää verkkokaupan pystyttämiseen merkittävästi aikaa.

Shopify -verkkokaupan hinta

Shopify tarjoaa ilmaisen kokeilun, jonka jälkeen hinta on alkaen $ 29 kuukaudessa + transaktiokulut maksujen käsittelystä. Valtaosalle tämä paketti ei kuitenkaan riitä, jolloin hinta on $ 79 - 299 kuukaudessa, jonka lisäksi veloitetaan transaktiokulut! Nämäkään paketit eivät vielä sisällä mitään erityisempiä myynnin edistämiseen tarvittavia toiminnallisuuksia, joista maksat myös erikseen. Samoin saadaksesi oikeasti näyttävän verkkokaupan ilman koodaamista joudut todennäköisesti ostamaan teeman kaupalle.

Shopify -verkkokaupan ylläpitoon ei myöskään sisälly sähköpostilaatikoita, eli tarvitset vielä erillisen hostingpalveluntuottajan sähköposteille.

Shopify -verkkokaupan perustaminen

Yhteenvetona voidaan todeta, että Shopify -verkkokaupan perustaminen on helpohko ratkaisu, jos haluat perustaa verkkokaupan itse, mutta ajan mittaan Shopify -verkkokaupan ylläpito tulee kalliiksi verrattuna saatavilla oleviin vaihtoehtoihin.

Magento

Magento on Adoben kehittämä verkkokauppa-alusta, joka on suunnattu ominaisuuksiltaan aavistuksen vaativampaan tarpeeseen. Magento on avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka mahdollistaa verkkokaupan hyvinkin laajan muokkauksen. Verkkokaupan perustaminen Magentolla vaatii kuitenkin hyvin laajan osaamisen ja järjestelmän ymmärtämisen, jotta saat kaupasta toivotun niin ominaisuuksiltaan kuin ulkoasultaan.

Magento -verkkokaupan hinta

Magento -verkkokaupan perustamisen hinta Magenton kumppanien kautta maksaa 15 000 € - 50 000 €, eli Magento ei aivan pienen yrityksen verkkokaupaksi välttämättä budjetiltaan ole sopiva. Kuitenkin tilanteessa jossa verkkokauppa täytyy saada saumattomasti integroitua useisiin eri järjestelmiin saattaa Magento olla oikea ratkaisu. Ota meihin yhteyttä niin selvitämme puolestasi mikä on paras verkkokauppa-alusta tarpeisiinne.

WooCommerce

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta. Jopa kolmasosa kaikista maailman verkkokaupoista on toteutettu WooCommercella. WooCommerce -verkkokaupan perustaminen on esimerkiksi Shopifyyn verrattuna hieman haastavampaa.

Mikäli haluatte verkkokaupan mahdollisimman nopeasti ja edullisesti toimintaan verkkokaupan perustaminen WooCommercella onnistuu helposti saatavilla olevilla valmiilla teemoilla, joista voidaan valita toimintaanne sopiva teema, joka mukautetaan toiveisiinne. Näin toimimalla saadaan verkkokauppa toimintaan jopa alle viikossa ja hyvin kohtuullisella budjetilla.

Jos haluatte verkkokaupalle räätälöidyn ulkoasun on verkkokaupan perustamiseen hyvä varata enemmän aikaa.

WooCommerce -verkkokaupan hinta

Yksi suurimmista syistä WooCommercen suosioon on sen hinta. WooCommerce on täysin ilmainen verkkokauppa-alusta. Järjestelmän käyttöönotto ja ylläpito on siis täysin ilmaista. WooCommerce on myös täysin räätälöitävissä vaativaankin käyttöön. Avoimen lähdekoodin ansiosta verkkokaupan toiminnallisuuksien räätälöinti on täysin vapaata, mutta saatat tietysti tarvita tähän osaavan ja luotettavan kumppanin. Valtaosa yleisimmin tarvittavista lisätoiminnallisuuksista on myös toteutettavissa edullisesti valmiilla WooCommercen laajennuksilla, joiden hinnat vaihtelevat 0 - 200 € välillä.

Tarvitset kuitenkin verkkokaupan ylläpitoon webhotellin, jonka hinta on alkaen 9 € kuukaudessa. Esimerkiksi Shopifyyn verrattuna säästät siis kuukausitasolla hyvinkin merkittävästi rahaa, jonka voit sijoittaa esimerkiksi ennemmin verkkokaupan markkinointiin ja myynnin kehittämiseen.

WooCommerce -verkkokaupan perustaminen

WooCommerce -verkkokaupan perustaminen on edullinen vaihtoehto. Verkkokaupan perustaminen WooCommercella varmistaa kuitenkin, että saat juuri toiveidesi mukaisen verkkokaupan niin toiminnallisuuksiltaan kuin ulkoasultaan. Jos haluat lisätietoa verkkokaupan perustamisesta jätä meille yhteydenottopyyntö.

Lisätietoa WooCommerce verkkokaupan hinnasta.

Mikä on siis paras verkkokauppa-alusta?

Kuten ehkä artikkelista huomasit, ei tähän ole yhtä oikeaa ratkaisua vaan vastaus kysymykseen: mikä on paras verkkokauppa-alusta juuri sinulle riippuu tarpeistasi verkkokaupan toiminnallisuuksien suhteen, budjetistasi sekä siitä haluatko verkkokaupan avaimet käteen -palveluna vai oletko valmis hoitamaan verkkokaupan perustamisen itse.

Piditkö kirjoituksesta?

Tilaa uutiskirjeemme

Liity sisäpiiriimme

Ei spämmiä, ei tyrkytystä. Peruuta milloin tahansa jos et pidä sisällöstä, jota lähetämme.

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!
Valmis
Oops! Something went wrong while submitting the form.