Kooditon ohjelmistokehitys - nopea ja edullinen ratkaisu digitaalisten projektien toteutukseen

Mitä kooditon ohjelmistokehitys on? Miksi se kannattaa ja kenelle se soveltuu? Näihin kysymyksiin saat vastauksen tässä kirjoituksessa.

Kasimir Kuusela

CEO & Founder

Mitä kooditon kehitys tarkoittaa?

Kooditon kehitys on digitaalisten ratkaisujen suunnittelua ja toteutusta ilman koodin kirjoittamista. Lyhyesti tämä tarkoittaa sitä, että digitaaliset tuotteet tai verkkopalvelut voidaan toteuttaa käyttämällä erilaisia visuaalisia työkaluja, automaatiota ja integraatioita, ilman koodin kirjoittamista perinteisesti käsipelillä. Toisin kuin monesti oletetaan koodittomassa kehityksessä voidaan toteuttaa hyvinkin edistyksellisiä kokonaisuuksia nopeasti ja kustannustehokkaasti, mikä helpottaa liiketoiminnan kehitystä ja digitalisaatiota.

Kooditon kehitys eroaa perinteisestä koodaamisesta tai ohjelmoinnista siten, että kooditon kehitys ei lähtökohtaisesti edellytä vahvaa teknistä taustaa tai ohjelmointiosaamista, vaan useimmat työkalut ja teknologiat on suunniteltu helpottamaan kehitysprosessia. Tämän ansiosta yritykset voivat kehittää palveluitaan ja tuotteitaan nopeasti ja kustannustehokkaasti, ilman että tarvitsisi palkata useita kalliita ohjelmistokehittäjiä. Koodittomassa kehityksessä keskitytäänkin enemmän ratkaisun toiminnallisuuksiin ja käyttäjäkokemukseen, teknisten yksityiskohtien sijaan.

Miksi kooditon kehitys kannattaa?

Kooditon kehitys tarjoaa useita etuja yrityksille, jotka haluavat toteuttaa digitaalisia projekteja nopeasti ja ennen kaikkea kustannustehokkaasti. Kooditon kehitys mahdollistaa prototyyppien ja tuotteiden kehityksen huomattavasti perinteistä ohjelmistokehitystä nopeammin, joka mahdollistaa ideoiden ja uusien ominaisuuksien testauksen ketterästi ilman suuria investointeja kalliiseen kehitystyöhön.

Kooditon kehitys myös vähentää riippuvuutta ohjelmistokehittäjistä tai teknisistä asiantuntijoista koska useimmat koodittoman kehityksen työkalut on suunniteltu helppokäyttöiseksi, jotta yrityksesi in-house tiimi pystyisi niitä käyttämään ilman, että jokainen muutos täytyy teettää ohjelmistokehittäjällä. Tämän ansiosta yrityksissä voi olla useita henkilöitä, jotka voivat osallistua projektien toteuttamiseen ja tuotteiden kehitykseen, mikä vähentää riippuvuutta teknisestä henkilöstöstä ja helpottaa projektien etenemistä.

Nopea kehitysprosessi ja kustannustehokkuus mahdollistavat yrityksille nopeamman ja joustavamman tuotekehityksen, mikä puolestaan auttaa pysymään kilpailukykyisinä markkinoilla. Koodittomat ratkaisut mahdollistavat nopean reagoinnin muutostarpeisiin, joka auttaa toteuttamaan asiakaslähtöisiä ratkaisuja vastaamaan asiakkaiden todellisiin tarpeisiin ja odotuksiin.

Kenelle kooditon kehitys soveltuu?

Kooditon kehitys soveltuu monenlaisille yrityksille, jotka haluavat toteuttaa digitaalisia projekteja nopeasti ja kustannustehokkaasti ilman syvällistä teknistä osaamista tai suuria taloudellisia investointeja. 

Erityisen kannattavaa kooditon kehitys on kuitenkin pienille ja keskisuurille yrityksille tai startupeille, joilla ei välttämättä ole resursseja tai teknistä osaamista perinteiseen koodaamiseen.

Koodittomat ratkaisut soveltuvat kuitenkin myös suuremmille organisaatioille, jotka haluavat nopeuttaa tuotekehitystä ja tuoda uusia digitaalisia tuotteita markkinoille. Vaikka yrityksessä olisikin osaamista, resursseja ja budjettia perinteiseen ohjelmistokehitykseen on usein järkevää testata uutta ideaa tai tuotetta koodittomalla ratkaisulla ja sen avulla kerätyn palautteen pohjalta jatkaa järeämmän ohjelmiston kehitykseen.

Innovaatioseteli koodittomaan ohjelmistokehitykseen

Onko sinulla idea uudesta digitaalisesta tuotteesta tai palvelusta? Siinä tapauksessa voit saada 6000 euron arvoisen Innovaatiosetelin ideasi viemiseksi eteenpäin. 

Business Finlandin myöntämä Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on tuote- tai palveluidea, jolla on potentiaalia myös kansainväliseen kasvuun ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista tai asiantuntijapalveluita kuten apua koodittoman digitaalisen palvelun konseptointiin, suunnitteluun tai kehitykseen.

Olemme auttaneet useita asiakkaitamme saamaan Innovaatiosetelin ja tunnemme tarkkaan sen saamisen edellytykset sekä sen mihin Innovaatioseteliä voi käyttää ja mihin ei. Ota meihin luottamuksellisesti yhteyttä niin katsotaan yhdessä onko ideasi Innovaatiosetelin hakemiseen soveltuva!

Mitä kooditon ohjelmistokehitys maksaa?

Kooditon ohjelmistokehitys on yleensä merkittävästi edullisempaa kuin perinteinen ohjelmistokehitys koodaamalla, mutta tarkka hinta riippuu aina projektin vaatimuksista ja käytettävistä työkaluista.

Yksi koodittoman ohjelmistokehityksen suurimmista eduista on ehdottomasti sen nopeus ja ketteryys. Koodittomilla työkaluilla voidaan toteuttaa digitaalisia projekteja huomattavasti nopeammin kuin perinteisen ohjelmistokehityksen keinoin, mikä luonnollisesti vähentää projektin kokonaiskustannuksia.

Tiimimme Kuasilla on toteuttanut useita prototyyppejä ja MVP-tason digitaalisia palveluita käyttäen koodittomia ratkaisuja. Voidaan sanoa, että kevyt idean testaamiseen soveltuva digitaalinen tuote tai palvelu pystytään toteuttamaan jo 5000-10 000 euron budjetilla.

Haluatko keskustella ideastasi asiantuntijan kanssa? Ota meihin yhteyttä lähettämällä viesti osoitteeseen hello@kuasi.fi

Lisää luettavaa